Yes, zo open je je sollicitatiebrief

Written by Michel Jansen 22 december 2016

WINACTIE ZOEK DE SPELFOUTEN

Ze vertellen mij dagelijks dat het lastig is om die eerste, goede zin te typen voor een sollicitatiebrief. Veel sollicitatiebrieven beginnen op dezelfde manier: “Naar aanleiding van uw advertentie in de #LPBNMGZN van dinsdag j.l.” of “Toen ik vacature x zag werd mijn aandacht direct getrokken”.

schrijfstress

Deze zinnen klinken op zichzelf behoorlijk goed, maar als de lezer dat al een paar keer heeft zien staan, dan wordt deze niet eens meer gelezen. Wij recruiters krijgen namelijk gemiddeld 250(!) reacties per vacature.
Een afwijkende zin kan dus de aandacht trekken en ook verfrissend zijn.

Om je te voorzien van wat loopbaaninspiratie geef ik je hierbij alvast enkele creatievere openingszinnen.

▪“Zag u op het journaal gisteren ook dat er weer minder geld voor het onderwijs wordt uitgetrokken? Graag wil ik er bij uw onderwijsinstelling aan bijdragen dat zaken efficiënter worden georganiseerd, zoals ik dat ook bij X heb gedaan.”

▪“Heeft u al een vakkundige ervaren monteur in dienst die alle fijne kneepjes van uw automerken kent?”

▪”Perfecte kwaliteit, moderne vormgeving en ieder klantbezoek is een belevinis. Ik koop graag bij de Bijenkorf en zou het geweldig vinden om er als verkoopster aan de slag te gaan. Ik solliciteer daarom graag naar de baan.”

▪”Heel soms kom je een vacature tegen die echt op je lijf is geschreven. Een functie waar je wel op wilt solliciteren. Een functie waar je echt warm van wordt.”

▪”Mijn naam is X en ik sprak onlangs met jullie Communicatiemanager Y. Zij vertelde mij over de vacature bij afdeling Z. Y adviseerde mij om contact op te nemen met u, omdat ik dagelijks bezig ben met …”

 

Neem de zinnen niet letterlijk over, maar laat je vooral inspireren.

Succes met het schrijven van je sollicitatiebrief.
Michel

 

WINACTIE
Zoek de spelfouten in dit artikel, want een spelfout in je eigen sollicitatiebrief mag eigenlijk ECHT NIET. De 1e 3 personen die de 10 spelfouten hebben gevonden, winnen een #LPBNMGZN-tshirt.

Header- Guerrilla Solliciteren - Michel Jansen Project014


Over Michel Jansen

Trainingscoördinator | Ontwikkelt leerconcepten | Passie voor Loopbaan, Development, W&S & HR | "Leren mag leuk zijn en werk gewoon tof!"

michel@project014.com | https://www.linkedin.com/in/micheljansen83