Uitnodiging Proefsolliciteren

Written by Project014 27 januari 2017

logotaskforce_tcm289-814744
Wil je meer inzicht krijgen in solliciteren naar een professionele startersfunctie op academisch niveau en wil je meedoen aan een baanbrekend onderzoek naar een innovatieve transparante selectiemethode? Lees dan verder en solliciteer vandaag nog!

Afgestudeerd talent uit het Hoger Onderwijs stroomt niet allemaal even gemakkelijk door naar de arbeidsmarkt. Verscheidenheid in studieachtergrond, leeftijd, sekse, etniciteit, geloofsovertuiging en levenservaring van jonge werkzoekenden wordt door werkgevers onderkend als kracht voor de organisatie, maar het realiseren van een dergelijke verscheidenheid op de werkvloer blijkt in de praktijk lastig te zijn. Als antwoord op dit vraagstuk, ontwikkelen de Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam een innovatieve selectiemethodiek die op een transparante manier de blik richt op de meerwaarde van verscheidenheid in talent voor organisaties. Daarmee slaat het een brug tussen de belangen van afgestudeerden en werkgevers.

Doe mee aan dit onderzoek en krijg een exclusieve kijk op het proces van solliciteren op een bestaande startersfunctie binnen Accenture Netherlands. Ontdek aan welke verwachtingen deelnemers dienen te voldoen om succesvol te zijn tijdens een dergelijk traject. Omdat het een fictief sollicitatietraject is dat in het kader van onderzoek plaatsvindt, volgen er geen daadwerkelijke aanstellingen na de sollicitatiegesprekken. Wel maak je kennis met Accenture als organisatie en heb je tevens een voorsprong bij het solliciteren naar startersfuncties.

Wij zijn op zoek naar BA of MA studenten en pas afgestudeerden, die in het kader van dit onderzoek willen deelnemen aan een sollicitatietraject voor de startersfunctie van Junior Management Consultant. Dit type functie staat zeker niet alleen open voor economen, ook studenten en afgestudeerden uit andere studierichtingen worden expliciet uitgenodigd deel te nemen aan dit onderzoek.

De onderzoeksprocedure is als volgt:
1) Deelnemers sturen een motivatiebrief (max. 1 A4) en Curriculum Vitae in;
2) De geselecteerden voeren een sollicitatiegesprek (max. 1 uur) met een recruiter en een hiring manager van Accenture Netherlands op de Zuidas in Amsterdam;
3) Alle deelnemers krijgen in het voorjaar de gelegenheid om te netwerken bij Accenture met professionals en recruiters. Tijdens deze netwerkbijeenkomst (max. 2 uur) worden tevens tips & tricks gedeeld en krijgen deelnemers persoonlijke feedback op de sollicitaties.

Bekijk hier het functieprofiel van Junior Management Consultant en download het aanmeldingsformulier. Stuur het aanmeldingsformulier, samen met je motivatiebrief en Curriculum Vitae uiterlijk 10 februari 2017 naar:arbeidsmarktintegratie@vu.nl. De brievenselectie en gesprekken staan gepland in de periode van februari tot maart 2017. De resultaten van het onderzoek zullen tijdens de netwerkbijeenkomst gepresenteerd worden. De precieze datum en locatie (in Amsterdam) zullen later bekend worden gemaakt


Over Project014

Training, Events & Leerconcepten.

info@project014.com | http://www.project014.com