Event | Inclusiviteit op de arbeidsmarkt

Written by Project014 6 december 2017

Werkgevers zoeken de beste kandidaat voor een functie en willen niemand uitsluiten. Toch krijgen sommige mensen minder makkelijk een baan door bijvoorbeeld hun afkomst, leeftijd of beperking. Of ze voelen zich niet veilig op de werkvloer door de manier waarop ze bejegend worden en hebben minder kans op een promotie. Niemand wil discrimineren, maar onbewuste vooroordelen kunnen meewegen bij hoe we mensen beoordelen. Wat zijn de successen en dilemma’s bij inclusief personeelsbeleid? Welke investering doe je als werkgever en wat kan je als werknemer?

 

PROGRAMMA

16.00     Inloop

16.30    Opening door dagvoorzitter

16.40    Welkomstwoord en speech door wethouder Robert Simons

16.50     Workshops

18.00     Eten en drinken

19.00     Keynotespeaker

19.20     Casuïstiek met dilemma’s

20.05    Terugblikken: Spoken Word Artiest

20.20     Netwerkborrel

21.00     Einde

___________________________________________________________________________

WORKSHOPS

‘Werkplezier & arbeidsethos’ een inspiratiesessie over het vinden, binden en boeien van talent.

‘Millennials’, ‘Werkplezier’ en ‘Arbeidsethos’. Thema’s waar arbeidsmarktdeskundigen misschien duizenden adviesrapporten en artikelen per jaar over schrijven.
– Wat betekent dit voor jouw organisatie, personeelsbeleid en organisatiecultuur in 2018?
– En hoe reageren andere organisaties hierop?

Dit en meer bespreken wij tijdens “Werkplezier & Arbeidsethos” een inspiratiesessie over het vinden, binden en boeien van talent.

Aanbieder:

De Loopbaan Lounge gelooft in werk als belangrijk platform voor geluk en dat leren best leuk mag zijn. Daarom organiseren zij wekelijks diverse trainingen, careerevents, lesprogramma’s, recruitmentdays en (out-of-the-box) leerconcepten. Dit doen zij als open inschrijving en incompany.

Workshopleider: Michel Jansen

loopbaanlounge.nl

___________________________________________________________________________

‘Hou van het denken dat het kan”

We zullen d.m.v. een power point presentatie voorbeelden laten zien hoe Pameijer  zijn cliënten naar passend werk leidt en wat Pameijer voor de ondernemer kan betekenen. In de presentatie zitten drie korte filmpjes waar beschermende- beschutte en begeleide werkplekken gepresenteerd worden.

Aanbieder: 

Pameijer is er voor iedereen voor wie meedoen in de samenleving lastig is. We helpen mensen verder bij wonen, werken en opgroeien, altijd vanuit hun eigen kracht en talent. Dat drijft ons elke dag. Wij geloven namelijk dat iedereen ertoe doet. En dat onze samenleving pas een samenleving is als we doen wat het woord betekent: samen leven.

Workshopleiders: Michiel Roerade en Wilma van Meer, Accountmanager Bedrijven

pameijer.nl

___________________________________________________________________________

‘Ban vooroordelen uit je werk’

Een interactieve workshop over theorie en praktijk.

Het doel van deze workshop is om professionals kennis en inzicht te geven over hoe vooroordelen over anderen ons werk kan bemoeilijken. Centraal  staan inleving en begrip. Er wordt aandacht besteed aan wat discriminatie in het algemeen en discriminatie op de werkvloer in het bijzonder inhoudt.  De training kenmerkt zich door werkvormen die zich laten vertalen naar de praktijk van de deelnemers;  je krijgt praktische tips hoe je dit onderwerp in je organisatie of onder je doelgroep bespreekbaar kunt maken.

Aanbieder:

RADAR bevordert gelijke behandeling en streeft naar een samenleving zonder uitsluiting die iedereen  gelijke kansen biedt. RADAR verhindert en verhelpt gevallen en gevoelens van discriminatie, zoekt samenwerking en deelt kennis. Deskundigheid, betrokkenheid, betrouwbaarheid en onpartijdigheid zijn daarbij kernwaarden. RADAR is het bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie werkzaam in de regio’s Rotterdam-Rijnmond, Midden- en West-Brabant, Brabant-Noord en Zuid-Holland-Zuid.

Workshopleiders: Tikho Ong en Karin Oppelland

radar.nl
 
__________________________________________________________________________

‘Genderdiversiteit op de werkvloer’

Omschrijving volgt

Aanbieder:

Transgender Netwerk Nederland is de stichting die zich landelijk inzet voor de emancipatie van transgender personen en hun omgeving. Bestrijding van discriminatie van transgender personen is één van onze meest actuele speerpunten. Ons doel is een gender diverse samenleving mogelijk maken

Workshopleiders: Elise van Alphen

transgendernetwerk.nl

__________________________________________________________________________

Ja, ik meld mij aan!


Over Project014

Training, Events & Leerconcepten.

info@project014.com | http://www.project014.com