Een erg originele sollicitatie | #GuerrillaSolliciteren

Written by Project014 6 oktober 2016

Een erg originele sollicitatie

Guerrilla Solliciteren Project014

Foto: Lukas Yla

Lukas Yla maakt kans op de prijs voor meest originele sollicitatie. Hij stapte in San Francisco een bedrijf binnen als koerier en verbaasde iedereen.

De 25-jarige Lukas Yla wilde zijn leven omgooien. De marketingspecialist uit het Litouwse Vilnius was net ontslagen in zijn thuisland en besloot te verhuizen naar San Francisco. “Het voelde aan als het goede moment om mezelf uit te dagen”, vertelt hij aan Metro.

Al besefte ik wel dat het een gigantische uitdaging zou zijn. Ik vroeg me af hoe ik werk zou vinden in een stad waar de concurrentie veel sterker is, waar ik niemand ken en waar ik vermoedelijk van nul zal moeten beginnen omdat ik geen werkervaring heb in de VS.

“Most resumes end up in trash. Mine – in your belly.”
Wanhopige man kiest voor erg originele sollicitatie

Omdat zijn pogingen weinig opleverden, besloot hij het op een originele manier aan te pakken. Daarom maakte hij zich eerst een T-shirt van Postmate, een groot Amerikaans koerierbedrijf. Vervolgens ging hij naar een donutwinkel in San Francisco om enkele dozen vol lekkernijen te kopen.

In elke doos stak hij hetzelfde papier, waarop hij zichzelf aanprees. “Ik zocht de meest directe manier om beslissingsnemers bij de bedrijven te bereiken”, aldus Yla. “

Yla ging bij tal van bedrijven zo’n doos afgeven. Zijn stunt werkte, want hij mag intussen al bij tien bedrijven op gesprek. “Het ziet eruit als een stunt, maar ik zie het zo niet”, zegt hij. “Het was zorgvuldig opgezette campagne die grondig voorbereid werd. Zodra ik ermee begon, heb ik tests uitgevoerd om te zien bij welke bedrijven ze het best zou kunnen werken.”
guerrilla-donuts

GUERRILLA SOLLICITEREN – MASTERCLASS
Wil jij leren hoe je op een nieuwe manier naar je arbeidsmarkt kunt kijken en je stoer, doelgericht, maar authentiek te presenteren? Kom dan naar de masterclass Guerrilla Solliciteren met Michel Jansen.

Ideaal voor loopbaanevents- en congressen. Creatief solliciteren!
Header- Guerrilla Solliciteren - Michel Jansen Project014


Over Project014

Training, Events & Leerconcepten.

info@project014.com | http://www.project014.com